С ъ п р о т и в а т а

з а р е ж д а н е

КАПИТАЛНО

Ще продължи ли историческата агония или ще излезем на нов път?

Малко хора вече си спомнят, че първата задача, която министър-председателят Кирил Петков сам си постави, още в първия ден на неговото правителство, беше да "ваксинира" българския народ.

Да се представя политиката като нещо много сложно, като своебразна "тера ингогнита", в която текат неразгадаеми за "обикновения човек" процеси, в която се случват събития дело на „избрани“ и тези събития трябва да ни бъдат разтълкувани от медийни жреци, е меко казано некоректно. Да не кажем организирана шарлатания. Политиката е проста работа.

Не беше трудно да се предвиди, още преди 3 години, какво представлява проектът "Продължаваме Промяната", към който по-късно беше пришита и софийската жълтопаветна секта ДБ.

„Продължаваме Промяната“ беше и е, ударна политическа диверсионно-саботажна група, намираща се на директно подчинение на "Началниците", спусната в българския обществен живот с конкретни задачи.

Как се справиха „шарлатаните“, каква е равносметката след двете им правителства? Можем да опитаме да направим едно кратко обобщение на действията на ПП в четворната коалиция и в „Сглобката“.

Малко хора вече си спомнят, че първата задача, която министър-председателят Кирил Петков сам си постави, още в първия ден на неговото правителство, беше да "ваксинира" българския народ. Тук можем да кажем, че не се справиха, „ваксинирането“ не се случи и като цяло ковид операцията се провали на българска територия.

Трябваше по най-бърз начин да вдигнат ветото в преговорите за присъединяване на Македония към ЕС, изпълниха заданието 100%.

Имаха задача да ликвидират енергетиката на България, почти успяха, въглищните централи са пред колапс, беше подписано продажба-подаряване на реакторите за АЕЦ Белене. Прие се предсрочно "либерализиране на пазара на елекроенергия", което ще е брутален пладнешки обир, ако обществото продължи да не реагира по темата.

Трябваше да намерят начин да заобиколят решението на Конституционния съд за недопустимост на Истанбулската конвенция и да пробутат по някакъв начин джендър идеологията в българското законодателство. Възползваха се нахално и цинично от "Случая Дебора" и опитаха чрез Закона за домашното насилие да впишат черно на бяло възможността за "интимна връзка" между лица от един и същ пол. Не успяха.

Ликвидирането на финансовата ни независимост и въвеждането на еврото е друг основен техен приоритет. Погазиха волята на 600 хиляди души за референдум, но поне засега въвеждането на еврото не е сигурно.

Най-важната задача беше спусната към ППДБ след началото на войната в Украйна - да изпразнят складовете на българската армия, да направят опит да "дарят" и малкото качествено въоръжение, което България има (правиха си устата, но не успяха да изпратят комплексите С-300), да предоставят територия и логистика за действията на НАТО на украинско направление.

Трябваше да има "Сглобка - 2", такава беше и волята на Посолствата. Но не се случи. Борисов неслучайно "сподели" пред медиите, че са го притискали чужди политици по телефона. Притискали са го и не по телефона. Но, в крайна сметка отиваме на предсрочни избори.

Защо? Ето една хипотеза. Сред представителите на партиите на "статуквото", има и хора, които могат да разсъждават. Няма начин, промяната в международен план, да не се отрази на страна с ограничени възможности като България и да не се стигне до промени в местната „надстройка“. "Елитите на Прехода" се подготвят да вземат геополитическия завой, ще им се наложи, искат или не искат. А те ще искат. Защото имат нужда от защита, от външни фактори, които да гарантират, че историческите турболенции няма да доведат до ревизия на резултатите от престъпния грабителски и унищожителен Преход. Тоест, готови са да сменят посоката и отново да сложат наколенките, с готовност да целуват и ръка и други места, стига никой да не посегне на скъпоценното нечестно и непочтеното натрупано богатство.

За съжаление, ако погледнем историята на България, големите промени в страната се случват след войни и под влиянието на външни фактори (Освобождението, идването на БЗНС на власт след Първата световна война, идването на ОФ на власт след Втората световна война, пребоядисването на номенклатурата и началото на т.нар. демократични промени след края на Студената война).

Вече 35 години българският народ се държи като независим, тоест нищо не зависи от него, включително съдбата му. Сътресенията, разместванията на пластовете, промяната на съотношенията в световната политика, са исторически шанс, който трябва да използваме, за да си гарантираме на първо място оцеляването като етнически и културен субект, а след това да си извоюваме достойно настояще и по-добро бъдеще за нашите деца.

Да обобщим хипотезата. „Продължаваме Промяната“ нанесоха колкото могат вреди на България, справиха се за 5+ пред „Началниците, обслужиха доминиращото към момента геополитическо статукво, но последното започва да отстъпва и българското „статукво“ ритна в задницата ППДБ. Защото ситуацията, с която управляващите в България ще се сблъскат само след броени месеци е следната: нова администрация в Белия дом и все по-ясен изход от войната в Украйна, който няма да е в полза на Запада.

В следващите години, България ще бъде поставена в нещо като тригълник: САЩ (на Тръмп) и двете мощни регионални сили Русия и Турция .Влиянието на Брюксел ще отслабва, а Китай засега е далеч от пряка намеса на Балканите, освен с инфраструктурни проекти по линия на „Един пояс, един път“.

Може ли в такава сложна обстановка да не се води безгръбначна външна политика, а такава на достойнство и отстояване на суверенитет? Може, но зависи от нас, трябва да се събудим и използваме политиката срещу вътрешните и външните ни врагове, нито са по-умни от нас, нито по-смели. Действие и дързост.

Присъединете се към нашата общност в Телеграм ТУК

Снимка: ПП

Свързани статии

Коментари

Статията има 1 коментара

partenii zografski
15.4.2024 2:06
Хубава статия, но почти никой не я е чел, защото текстът може да се прочете само, ако се маркира, а рядко някой се сеща да го направи.
За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД